Kostýmovka Escada ocelově modré matlasse

690 Kč/m

Tato ocelově modrá kostýmovka je vyrobená pro oblíbenou značku Escada. Jedná se o netradiční směsovou tkaninu tzv. matlassé, zajímavé svou plastickou strukturou tkaniny. Tato látka je velmi příjemná na omak a nošení, téměř se nemačká, krásně drží tvar, nepruží, velmi dobře se i udržuje a šije.  Gramáž je  170 gr/m a v šíři 134 cm. Skvěle se hodí na širokou škálu zejména společenských oděvů, šaty, kostýmky, saka i pouzdrové šaty. Tuto barevně krásnou a kvalitní látku vám vřele doporučujeme. Mrkněte i na video v záložce!

Matlasé (z franc.: stehované) je dvojitá tkanina s plastickou, puchýřovitou strukturou. Ve výrobě jsou nutné dvě osnovy a tři systému útkových nití. Základní vazba je plátnová (taft), vzorování je obvykle v atlasové vazbě a vzory se zaplňují tlustější, útkovou nití. Tzv. stehovým útkem se vzory oddělují od základní tkaniny, na okraji vzorů vznikají zářezy, které dávají lícní straně tkaniny charakteristický reliéfový povrch.

Matlasé je podobné piké, od kterého se liší tím, že se tkanina stehuje pouze útkem, zatímco piké obsahuje jak útkové tak i osnovní stehové niti.

Dříve se matlasé vyrábělo z hedvábí nebo s hedvábnou osnovou a vlněným útkem, dnes se používají všechny běžné umělé nebo přírodní materiály.

4.3m skladem

Aktuální délka (m) 0.5
Celková cena 345 Kč
Katalogové číslo: 424 Kategorií: , , , , Štítky: , , ,

Další informace

Tkanina

Design

šíře

134

složení

82 % polyester, 18 % polyamid

Gramáž

170 gr/m

Střih

, , , ,

Barva

údržba

praní: ANO, šetrné praní na max 30 st
bělení: NE
sušička: NE
žehlení: ANO, při nízké teplotě

Vzor